Stand van zaken project training werkbegeleiders

Het project vindt voortgang. In januari is met de opleiding gestart na een zorgvuldige selectie. Het aantal deelnemers is uitgebreid. Op verzoek van het bestuur heeft het ACT(academisch multidisciplinair consultancy team) van de Wageningen Universiteit en Research onderzocht:
Hoe de economische zelfstandigheid van Matoekoe te verbeteren?
Dit heeft geresulteerd in een advies. Welke in de training opgenomen zal worden.

Matoekoe wint 2de prijs met HHS wandelloop maart 2018

wandellloop matoekoe 2018wandelloop 2018 matoekoe lelydorpMatoekoe heeft dit jaar al voor de 5e keer vol enthousiasme meegedaan aan de wandelloop, georganiseerd door Henry N. Hassankhan scholengemeenschap (HHS) te Lelydorp. Onze pupillen kijken jaarlijks met veel plezier uit naar hun deelname. Matoekoe heeft al 2x de stimulansprijs gewonnen en ook dit jaar is onze deelname beloond met de 2de prijs.

Het thema dit jaar was: ‘drugs tori, na dede tori’. De wandelloop zorgt voor meer bewustwording en hoopt hiermee het drugsgebruik in Suriname te verminderen.

Namens de organisatie van Matoekoe en onze pupillen willen we graag onze sponsoren bedanken:
* Meneer E. Kensenhuis bedankt voor alle bedrukte t-shirts en petten!
* R. Tjafuru Hermelijn van Suriname Routes bedankt voor de heerlijke broodjes!

Subh Holi maart 2018

matoekoe pagwa lelydorplelydorp matoekoe pagwa subh holiHoli pagwa is een feestdag waarop Hindoes het nieuwe jaar inluiden. Op 1 maart vieren wij ook met onze pupillen deze mooie dag.