Matoekoe wint 2de prijs met HHS wandelloop maart 2018

wandellloop matoekoe 2018wandelloop 2018 matoekoe lelydorpMatoekoe heeft dit jaar al voor de 5e keer vol enthousiasme meegedaan aan de wandelloop, georganiseerd door Henry N. Hassankhan scholengemeenschap (HHS) te Lelydorp. Onze pupillen kijken jaarlijks met veel plezier uit naar hun deelname. Matoekoe heeft al 2x de stimulansprijs gewonnen en ook dit jaar is onze deelname beloond met de 2de prijs.

Het thema dit jaar was: ‘drugs tori, na dede tori’. De wandelloop zorgt voor meer bewustwording en hoopt hiermee het drugsgebruik in Suriname te verminderen.

Namens de organisatie van Matoekoe en onze pupillen willen we graag onze sponsoren bedanken:
* Meneer E. Kensenhuis bedankt voor alle bedrukte t-shirts en petten!
* R. Tjafuru Hermelijn van Suriname Routes bedankt voor de heerlijke broodjes!

Subh Holi maart 2018

matoekoe pagwa lelydorplelydorp matoekoe pagwa subh holiHoli pagwa is een feestdag waarop Hindoes het nieuwe jaar inluiden. Op 1 maart vieren wij ook met onze pupillen deze mooie dag.

Orthopedagoog in dienst bij Matoekoe januari 2018

Marlieke orthopedagoog matoekoeMarlieke is 13 januari jl. aangekomen in Suriname om haar kennis over orthopedagogiek te delen met Matoekoe. Ze is voor de komende 3 maanden tot een half jaar werkzaam bij ons. Marlieke heeft niet alleen veel kennis opgedaan uit haar opleiding, maar bezit ook al over ruime werkervaring als begeleider. Zo heeft ze gewerkt bij onder andere: Gemiva – SVG Groep en epilepsie expertise centrum Kempenhaeghe in Nederland.

Haar werkzaamheden bestaan voornamelijk uit observatie en diagnostiek van de pupillen om zo een zo goed mogelijk beeld van de pupillen te krijgen. Waarna ze de begeleiders en leerkrachten begeleidt om de kwaliteiten van de pupillen zo goed mogelijk te benutten, waardoor de pupil zichzelf kan ontplooien. Ook kunnen ouders/verzorgers bij haar terecht voor vragen en advies over de omgang met hun kind.

We zijn erg blij met de komst van Marlieke en alle kennis die ze met zich meebrengt!